Logo: Subsea Valley

Daglig leder ansatt

Preben Strøm (41) er ansatt som daglig leder i Subsea Valley.

Han startet i jobben i midten av november.

– Dette var en fantastisk mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg har jobbet tett med tilsvarende næringsklynge på Vestlandet tidligere, og har vært vitne til hvor viktig rollen til en næringsklynge er, sier Preben Strøm.

Strøm tar over etter Erik Jølberg fra TESS som har fungert som daglig leder til nå, og som har lagt ned betydelig innsats.

Allsidig bakgrunn
Preben Strøm tar med seg allsidig erfaring inn i sin nye rolle. Han har tidligere jobbet i blant annet Oceaneering og Baker Hughes, har erfaring fra utvikling av en av Europas største subsea-konferanser (Underwater Technology Conference) og har vært involvert i et nettverk som jobber med å se på muligheter for teknologioverføring mellom romfart og energibransjen. 

Strøm har Master of Management fra BI, og har de siste to årene tatt sin Master of Business Administration ved Imperial College London, Business School.

– Herfra tar jeg med meg ny og spennende kunnskap, samt et stort internasjonalt nettverk som jeg tror og håper jeg vil få bruk for i min nye jobb, sier han.

Flere fokusområder
Han gleder seg til å ta fatt på mange og spennende oppgaver for klyngen.
– Vi har sagt at vi skal bli en verdensledende teknologiklynge med hovedsete på Østlandet. Vi ønsker å bistå våre medlemmer med saker de ønsker å sette på agendaen. Nå har vi fokus på kvalitet og sikkerhet, men vi vil også starte prosjekt innen teknologiutvikling og internasjonalisering i nær framtid, sier han. I tillegg er han opptatt av at kompetanse skal stå sentralt i arbeidet, og på dette området kommer de til å ta grep så fort som mulig.

– Vi er allerede Norges største næringsklynge, og nå ønsker vi å videreutvikle klyngen basert på det gode arbeidet som er gjort siden oppstarten. Vi har de beste forutsetningene for å lykkes med vårt arbeid. Spesielt i en tid med økonomisk usikkerhet og hvor de store operatørene har stort fokus på kostnader, er det viktig at vi satser på de riktige prosjektene for å kunne hjelpe våre medlemsbedrifter på best mulig måte, avslutter Strøm.