Logo: Subsea Valley

Ikke vanskelig å søke

Med 900 millioner i potten samlet Forskningsrådet til seminar innen petroleum og maritim sektor, med fokus på søknadsprosessen for FoU-prosjekter, hvor søknadsfristen er 14. oktober.

IMG 4996V2

 

Med nesten 70 i salen som lyttet energisk ble det pøst på med nyttig informasjon om programmene og søknadsprosessen. Det er ofte en tanke om at det er veldig vanskelig å søke til programmene til forskningsrådet. Derfor var interessen høy når de grundig gikk gjennom de forskjellige programmene og ikke minst hvordan man best kan uforme en søknad.

Det gjennomgående for alle programmene var å gjøre et godt forarbeid, samt være tidlig ute, i stedet for å sitte de siste timene og hamre ut en søknad. Det er også viktig å kommunisere på en tydelig måte og unngå tre-bokstavforkortelser uten forklaring. Alle programmene kan kombineres med Skattefunn som gi en enda større støtte totalt sett.

Alle søknadsprosesser kan gjøres gjennom en portal på sidene, hvor man kan lagre underveis. Programmene som ble gjennomgått var:

I søknadsprosessen er det også viktig å huske at Forskningsrådet er veldig behjelpelige og ikke mer enn en telefonsamtale unna. Som klynge bidrar vi også gjerne med den kunnskapen vi besitter, så ta kontakt om det er noe vi kan hjelpe med.

Ta en titt på presentasjonene fra seminaret hos Forskningsrådet her: