Logo: Subsea Valley

Omstilling i Vestfold

Med omstilling som stikkord åpnet FossTech sin nye LEAN produksjonslinje i Stokke, Vestfold. Dagen ble feiret med brask og bram i en tid hvor de fleste kutter så mye de kan.

Steven Foss, daglig leder i FossTech åpnet dagen med å fortelle litt om reisen de har hatt, hvor han tidligere har operert litt på magefølelse, har han i dag et styre som guider selskapet til å jobbe målbevisst. 

- Det er spennende å ha et styre som ser muligheter fremfor begrensninger, noe som har gjort det mulig å satse i dagens marked, sier Steven Foss. 

Hemmeligheten er jo at med denne produksjonslinjen kan FossTech jobbe mer effektivt og gjøre det mulig å levere til andre bransjer, som maritime, naval defence, subsea mining og seafood i tillegg til olje- og gassindustrien. De leverer allerede til noen av disse industriene i dag, og har derfor passet på at den nye produksjonslinjen ikke utelukker noen bransjer.

Med ny strategi i 2014 som ser frem til 2018 har FossTech fokusert på omstilling fra å være en ren underleverandør til å utvikle egen teknologi innen kabel og støpeteknologi. Basert på dette har de et IFU-prosjekt som tilfører bedriften 30 million kroner over tre år.

Med over 100 besøkende fikk vi en rundtur på området hvor den nye produksjonslinjen sto i fokus. Det er ifølge Steven Foss, daglig leder, den mest moderne og effektive av sitt slag i Norge og presiserer:


- Dette vil skape konkurransedyktige arbeidsplasser hos oss fremover.

IMG 5119